Scampi risotto recept (4 personer)
Scampi risotto recipe
Ingredienser
- 250g risottoris
- 1 1/4 liter hönsbuljong
- 3 msk olivolja
- 1 liten lök
- 80 g riven parmesan ost
- 45 g smör
- 1 vitlöksklyfta (färsk riven)
- 350 g medium, skalade räkor
- 2 msk persilja (finhackad)
- 1 nypa saffran
- 1 nypa curry
- 2 msk konjak eller brandy
- 1 tomat
- 100 g ärtor
- Salt och peppar för smaksättning
Tillagning
Krydda räkor med salt och peppar.
Tillsätt 2 matskedar olivolja i en kastrull och värm.
Fräs den rivna vitlöken tills den blir brun.
Ta bort vitlöken ur pannan och tillsätt räkorna.
Lägg till finhackad persilja, vitlök och curry i stekpannan och rör ihop.
Flambera blandningen med konjak eller brandy.
Hacka tomat och lägg i grytan tillsammans med ärter.
Koka blandningen i ungefär en minut.
Fräs den hackade löken i olivolja i en separat kastrull.
Tillsätt riset i pannan tills täckt med olivolja.
Rör kontinuerligt riset i ca 20 minuter.
Lägg till hönsbuljong till ris blandningen.
Strax innan riset är kokt tillsätt ost och räk blandning till risotton.
Servera medan den fortfarande varm.
Autor: Dirk Schneider