Saffran spagetti recept (4 personer)
Saffron spagetti
Ingredienser
- 400 gram av spagetti
- Nypa saffran
- Olivolja
- 2 msk smör
- 1 lök (finhackad)
- 2 vitlöksklyftor (finhackad)
- 250 gram blandad svamp
- 200 gram torkade och inlagda tomater i olivolja
- 100 ml vitt vin
- 200 ml grönsaksbuljong
- 4 msk sojasås
- 1 knippe färsk persilja
- Cayennepeppar, salt och peppar
- Riven parmesanost
Tillagning
Koka spagettin i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
När den är al Dente, häll av pastan och skölj i kallt vatten.
Värm smör i en kastrull och tillsätt fint hackad vitlök och lök tills de är gyllenbruna.
Tillsätt svamp och de avrunna tomaterna i kastrullen.
Häll i vitt vin och grönsaksbuljong blandningen.
Krydda med salt, peppar, cayennepeppar och saffran.
Låt det sjuda i 5-6 minuter.
Tillsätt lite soja.
Blanda såsen och pastan och strö parmesan ost över.
Garnera med persilja och servera genast.
Autor: Dirk Schneider