Saffrans doftande fisksoppa (4 personer)

Saffran fisksoppa
Ingredienser
- 1 purjolök
- 2 schalottenlökar
- 2 morötter
- 2 msk olivolja
- 1 tsk socker
- 200 ml vitt vin
- 600 ml fiskbuljong
- 2 mogna biffsteks tomater
- 450 gr fiskfilé (2-3 bitar)
- 10 räkor
- 2 vitlöksklyftor (tunt skivade)
- 1 nypa cayennepeppar
- 1 nypa saffran
- 1 baguette
Tillagning
Tvätta grönsakerna grundligt.
Skär schalottenlök, morötter och purjolök i strimlor.
Fräs schalottenlök och morötter i olivolja i cirka 10 minuter
Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt purjolök efter 5 minuter.
Rör kontinuerligt ingredienserna.
Efter 10 minuter ,sätt grönsakerna åt sidan.
Häll upp vittvinet i en separat kastrull och häll i fiskbuljong blandningen.
Låt koka upp, och under tiden skala tomaterna och ta bort fröna.
Skär tomatköttet i små bitar.
Skär fiskfiléerna i lagom stora bitar.
Ta bort skalet från räkor och ta bort tarmkanalen.
Efter 10 minuter, lägg i grönsakerna från andra grytan.
Lägg till tunt skivade vitlöksklyftor och krydda med cayennepeppar och saffran.
Precis innan servering tillsätt tomater till soppan, och servera med en baguette.
Autor: Dirk Schneider