Recept Russinris (4 personer)
Recept Russinris
Ingredienser:
- 300 gram ris
- 2 lökar (finhackad)
- 2 vitlöksklyftor (finhackad)
- 5 msk olja
- 0,1 g saffran
- 1/2 liter kokande buljong
- Salt och peppar
- 100 gr russin
- Pinjenötter eller valnötter
Tillagning
Tvätta riset väl och låt det rinna av ordentligt i ett durkslag.
Skala vitlök och löken, finhacka sedan.
Fräs vitlök och lök i lite olja.
Tillsätt riset och saffranen, rör sedan så allt får en gul färg.
Häll den kokande buljongen i risblandningen.
Krydda med salt och peppar och koka rätten på svag värme i 20 minuter.
Häll kokande vatten över russinen. Låt rinna av.
Tillsätt russin och paprika till den färdiga skålen.
Autor: Dirk Schneider